tiistai 16. syyskuuta 2014

Vasta kohtia

Toisinaan Afrikkaa sanotaan vastakohtien maaksi. Mantereella on valtavia rikkauksia, timantteja, toisaalta suurta köyhyyttä, nälkää.

Ihmiset täällä ovat oppineet sopeutumaan olosuhteisiin omalla tavallaan. Tänne ei sovi länsimaiset tavat, niitä kuitenkin ihmisille tyrkytetään, ilmaiseksi. Orpokoti Afrikassa on nälkää näkevällä seudulla mahdollisuus lapselle, näin ajattelee moni vanhempi. Köyhillä alueilla asuvat afrikkalaisvanhemmat saattavat laittaa lapsensa orpokotiin samasta syystä. Niinpä orpokodeissa on myös lapsia erotettuna vanhemmistaan, suvustaan, joka Afrikassa on erittäin tärkeä sen jäsenille. Mikä olisi sitten oikeanlainen apu heille? Antaa tukea ja mahdollisuuksia elää afrikkalaisena, tasapainoisena ihmisenä. Naisille, jotka usein ovat niitä, jotka pitävät perheen hengissä, täällä tarjotaankin tukea mm. aloittaa oma yritystoimintansa. HHA tukee hoitamalla laajasti homeopatialla, mutta myös työllistämällä, opettamalla itse työllistämään itsensä sekä vuokraamalla klinikkatiloja paikallisilta esimerkiksi.
Orvot lapset olisi parhainta sijoittaa sukunsa pariin, joten täällä luonnostaan paikalliset ovat aina toimineet.

Ihmisen luonne näkyy täällä korostuneesti monilla tavoilla. Mantereella käytävät sodat eri heimojen välillä, ahneus, epäluulo,  mutta myös auttavaisuus, välittömyys ja ilo.

Kilimandjaron huippu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti