sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vapaalla

Eilen joukkoomme tuli kaksi japanilaista vapaaehtoista. Tänään kävimme esittelemässä heille Moshia. Samalla opettelin ajamaan vapaaehtoisten käytössä olevaa autoa Tansanian liikenne säännöillä. Niitä on kolme: pysy vasemmalla (vasemmanpuoleinen liikenne), varo isoja hidasteita (hyppyreitä, "jumps"), joita on epäsäännöllisesti ja yllättäviinkin paikkoihin rakennettu ja kolmantena on sääntö ettei sääntöjä ole. Sunnuntaina on vähemmän liikennettä, koska monet kaupat ovat kiinni. Minun oli hyvä harjoitella ajelemaan vasemmalla puolella katua; vielä autolla, jonka ratti ja hallintalaitteet ovat oudolla puolella minulle. Moshissa on kolmen uskontokunnan kirkot: kristittyjen, muslimien ja juutalaisten. Kristityt lepäävät sunnuntaisin, juutalaisille perjantai on pyhä päivä. 


Iltapäivällä kävimme tutustumassa paikallisiin maisemiin järjestetyllä 8 km patikkareissulla. Sen jälkeen kävimme vielä läpi lääkeaineita, jotka ovat AIDS - potilailla yleisimpiä. Varsin toimelias vapaapäivä.

Huomenna klinikalle, joka on Moshin alueella. Eikä päiväkään ole kuin vain kuuden tunnin mittainen ilman ruoka- tai muita taukoja, seuraava potilas tulee "sisälle" samalla kun edellinen poistuu..Vielä ei ole tietoa otammeko vastaan jonkun huoneessa vai taivasalla. Ja kuinka pitkä jono meitä siellä odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti