perjantai 12. syyskuuta 2014

Nyt sataa

Tänään sataa. Myöskin Afrikassa ilmastonmuutos näkyy, Tansaniassa on tänä vuonna ollut pitkiä sadeaikoja sadekauden ulkopuolellakin.
Nyt täällä on kevät, kuiva kuuma kesäkausi sijoittuu vuodenvaihteeseen. Varsinainen sadekausi on ollut maalis-toukokuun aikana. Tänä vuonna myös tammi-helmikuussa satoi paljon, joka näkyi "Homeopathy for Health in Africa" järjestössäkin. Se oli juuri saanut luvat, paikan ja järjestelmän luotua tutkimustoiminnalle, jonka piti alkaa silloin. Mutta tutkittavia ei alkanut kuulua, koska sadekauden alussa kaikki kykenevät ihmiset ovat maata viljelemässä. Tammi-helmikuun pitkä sade loi epävarmuutta siitä, että alkoiko sadekausi normaalia aikaisemmin..
Viikonloppuisin ei ole klinikkoja. Silloin puretaan viikon tapahtumat tilastoiksi ja dokumenteiksi. Vapaaehtoisjärjestöjen täytyy pystyä osoittamaan toimintansa: että tehdään töitä avustusten ja lahjoitusten avulla. Viikonloppuisin kootaan potilastiedostot, tehdään viranomaisten vaatimat tilastot ja jaetaan kokemuksia, joiden avulla suunnitellaan seuraavan viikon ohjelmaa, hankintoja ja kunkin ihmisen paikkaa kunakin päivänä.
Viikonloppuisin kerätään myös voimia seuraavan viikon rutistusta varten. Viikolla klinikat toimivat muutamasta tunnista jopa kymmeneen tuntia päivässä usein non-stoppina. Syömään ehtii vasta illalla. Kauimmaisille klinikoille on pitkä, kuuma ja hankala automatka.
Paikallinen suuri tie, se parhaiten kunnossa pidetty..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti