tiistai 9. syyskuuta 2014

Aika on kypsä

Ihmisen luontoon kuuluu pitää kiinni vanhasta tavastaan, ajatuksistaan, siitä mitä on oppinut. Hän ei kuule eikä ymmärrä muita vaihtoehtoja ennen kuin on valmis kuulemaan. Auktoriteeteilla ja medialla on suuri valta ihmisen mielen piteisiin, joihin hän perustaa toimintansa vastuuta itse ottamatta.

On joskus turhauttavaa odotella ihmisen kypsymistä vastuuseen jota paraneminen vaatii.Kypsymisprosessia voi nopeuttaa kypsien yksilöiden läsnäolo tai tiettyjen toisten lajien erittämä kaasu. Maltti on kuitenkin paras neuvo puutarhureille, jotka tuskastuvat odotellessaan sadon valmistumista.

Parantuakseen ihminen kokeilee monia lääkärin määräämiä lääkkeitä, joiden pitäisi tehdä hänet ehjäksi ja terveeksi ilman suurempia ponnisteluja. Yleensä hänen oireensa ja tilansa vain pahenee tästä, perussyyn oireilun lisäksi tulee lääkkeiden aiheuttamaa oireilua sekä tilan pahenemisesta johtuvia oireita. Tätä jatkuu kunnes ihminen on valmis, kypsä, ottamaan vastuun itse itsestään.

Myöskin länsimainen yhteiskunta kulkee aina vain pahenevan tilan kautta oivallukseen ja yksilön vastuuseen. Tänä päivänä ihmisen elämää ohjailee valtiovalta hallitsemalla, markkinat luomalla edellytykset ja teollisuus määrittelemällä sen mitä tavoitella. Näin pahoinvointi sekä oireilu yhteiskunnassa lisääntyvät.

Muutos sekä paraneminen lähtee yksilöstä. Vastuun ottamisesta itsestään, teoistaan sekä ajatuksistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti