lauantai 5. huhtikuuta 2014

Yhteisö

Yhteisöllisyys on vahvuus. Useampi tekijä, ajattelija ja havainnoitsija yhdessä ymmärtää enemmän ja saa isompia tuloksia aikaan.

Afrikassa yhteisöllisyys elää vahvana.  Homeopathy for Health in Africa (http://www.homeopathyforhealthinafrica.org) joka hoitaa AIDS'a, malariaa ja tuberkuloosia homeopatialla, sai tehtyä tutkimusyhteistyösopimuksen paikallisen sairaalan kanssa. Tutkimustyötä varten oli jo tehty protokollat, kaavakkeet ja ensimmäiset kokeilutkin oli tehty ja oltiin valmiita alkamaan tutkimus homeopatian vaikutuksesta AIDS'ssa. Juuri silloin Tansaniassa alkoi sataa, kuukautta ennen sadekautta. Sateen vain jatkuessa, ei sairaalaan tullut potilaita. Kaikki jotka vain pystyivät töihin olivat pellolla istuttamassa ja kylvämässä.


Vahti vuorossa

Yhteisöissä elää myös perinteet, arvot sekä ennakkoluulot. AIDS on Afrikassa stigma ja siihen sairastuneita kartetaan. Yleensä orvot ja lesket saavat kodin jonkun sukulaisen hoivissa, AIDS-lesket ja orvot voivat jäädä täysin ilman yhteisön tukea. AIDS'n rinnalle on tulossa ebola. Eristäminen hidastaa sen taudin etenemistä, mutta hädässä ihmisen jättäminen täysin ilman yhteyttä muihin ei kuulu inhimillisyyteen.

Länsimaissa yhteisöllisyys on murentunut ja syrjäytyminen on päivän sana. Yhteisöllisyyttä yritetään herätellä, koska se ihmisiä yhdistävänä tekijänä tukee kriiseissä ja lama-aikoina yksilöä. Itsekkyyden aikakausi on toivottavasti jo koettu ja nähty mihin se johtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti