sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Uskoa vailla

Kuolemasta on tehty viihdettä, kuolemanpelolla myydään monenlaisia asioita ihmisille.

Pääsiäisen sanoma on, että kuolemaa ei ole. Tätä todistaa tämän päivän tiedekin: energia on katoamatonta.

Väitän, että usko on pään eli tietoisen ajattelun asia kuten tietäminen, tiede ja uskottelukin. Puhumattakaan uskomuksista. Energia ilmenee fyysisessä kehossamme sen eri toiminnoissa. Lääketieteessä sen uskotaan olevan päin vastoin, kemia loisi energiaa. Sitä todistamaan jopa kuvataan aivojen energiankulkua. Näin uskomalla on saatu vastuukin siirrettyä ihmiseltä kemialliseksi toiminnaksi. Samaan harhaan kuuluu kuvitelma kehosta koneena, mahdollisuudesta saada se toimimaan koneen lailla. Vaikka ajattelu on energian liikettä ja ajatteleminen yksistään jo muokkaa energiaa sekä fyysistä ja kemiallista kehon toimintaa.

Ylösnousemus kuvaa aaveen, vainajan ilmaantumista vielä eläville. Siitä on tehty mystinen ja ainutkertainen tapahtuma tässä vuosittain kerrottavassa tarinassa. Ainutkertainen se onkin yksilön kohdalla.

Henkisiä ulottuvuuksia ei voida mitata, kuvantaa tai teorisoida. Niiden voi vain antaa elää, vaikuttaa, itsessä. Ihmisen oma valinta ja vastuu on mitä hän maailmasta ja itsestä lopulta ymmärtää.
Energia ilmenee siinä miten se vaikuttaa materiaan ja materiassa, näin myös ihmisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti