maanantai 14. huhtikuuta 2014

Majakka

Tarpeet ovat ihmisillä samat. Ulkonaisesti ihmisten elämä näyttää samankaltaiselta. On moraali- ja eettisiä sääntöjä, joita enemmän tai vähemmän noudatetaan. Mikä suurestikin poikkeaa on taustalla vaikuttava yleensä tiedostamaton pyrkimys, joka motivoi ihmistä toimimaan. Hyväntekeväisyys muuttuu pahaa tekeväksi pyrkimyksen ollessa vain itselleen jotain saavuttamista.

Globaalit hyväntekeväisyysjärjestöt ovat muuttuneet paisuessaan liikelaitoksiksi, jossa tuotto on tärkein tavoite. Liiketoiminnassa unohtuu yksilöllisyys ja kulttuuri, ihminen ja hänen tarpeensa tuotteistetaan ja asioita tehdään kaikkialla samalla kaavalla.

On hyvä tunnistaa kaiken pilviverhon alla vaikuttava pyrkimys niin omissa kuin muidenkin tekemisissä, silloin osaa heittäytyä mukaan asioihin ja tekemiseen oikealla intensiteetillä. Pyrkimyksen näkeminen auttaa valitsemaan mihin kannattaa ja mihin ei kannata ryhtyä. Kanssakäymisessä rehellisyydellä ja avoimuudella, jossa pyrkimyskin on näkyvillä, saavutetaan kaikkien kannalta parhaimmat ratkaisut, koska silloin jokainen voi kantaa vastuunsa ja tehdä itselleen sopivimmat valinnat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti