perjantai 3. lokakuuta 2014

Lomapäivät

Tansanian reissun lopuksi lähdimme kolmeksi yöksi Zanzibarille. Ensimmäisen yön olimme Stone townissa, vanhassa kaupunginosassa. Valvoin puoli yötä läheiseltä hotellilta suihkumoottorin pauhunkin voittavan afrikkalaisen iskelmämusiikin jumputuksen vuoksi.Tutustuimme pikaisesti kaupungin shoppailupaikkoihin, suurempi aika kaupunkiosuudesta meni yrttiretkellä, jolla saimme nähdä mistä kasvista ja kasvinosasta tutut mausteemme ovat lähtöisin.

                                         Kardemumma

Yrttiretken päätteeksi kävimme katsomassa syvää onkaloa, Mangapwani Coral Cave'a (http://www.zanzibar-travel-guide.com/bradt_guide.asp?bradt=1916), johon liittyy monia tarinoita. Sen pohjalla on puhtaan veden lähde.

Lauantaina siirryimme itärannikolle Intian valtameren äärelle. Rannalla ei tullut makoiltua, vaikka hiekka oli hienoa ja valkoista, aurinko lämmitti ilmaa ja vettä. Meressä tuli käytyä illalla ja aamulla hiet huuhtomassa iholta. Suihkusta tuli suolaista vettä, niinpä keho oli koko ajan nihkeän kuorrutuksen peitossa.Alustavasti mietin sunnuntain viettäväni vain rannalla vauhdikkaitten klinikkaviikkojen jälkeen. Mutta aamun valjettua suunnitelmani muuttui - lähdin katsomaan paikallista luontoa sekä perhostarhaa, projektia, jonka vapaaehtoisjärjestö oli aloittanut parantaakseen kylän nuorten asemaa. Nuoret oppivat perhospuutarhan avulla tuottamaan palvelua, tekemään kirjanpitoa ja työllistämään itsensä.


Seuraavat kaksi vuorokautta menivät kotimatkaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti