sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Laajempaan yhteyteen

Merkityksen näkee vasta hahmottaessaan kokonaisuuden. Monesti kokonaisuuden jonkinlaiseen hahmottamiseen vaaditaan pitkän ajan kokemus.

Vaan helpointa on heitellä mielipiteitä ja arvioita kun ei ole kokemusta. Syvällä paatoksella ja tuomiten. Tämä on hyvin näkyvillä meidän aikanamme, mutta myös menneinä aikoina. Kuulunee ihmisen perusluonteeseen. Olen liittänyt sen ihmisen yleiseen tarpeeseen hallita maailmaa kokeakseen turvallisuutta.

Hallitsemattomuudesta syntyy pelkoja. Sitä tämä taas alkanut rokotus -hypetyskin käyttää aika voimakkaasti hyväkseen. Kuten kaikki liikkeet joilla on voimakkaita vastakkainasetteluja jonkin ilmiön, ihmisten tai asioiden kanssa.

Kannatan tutkimista, ajattelua, tiedon etsintää laajasti sekä oman sisimpänsä opettelua sekä kuuntelua mielipiteiden muodostamisen pohjana. Kun ymmärtää asian laajemmassa yhteydessä, vastakkain asettelun tarve loppuu. Se ei tarkoita moraalin, etiikan ja inhimillisyyden katoamista. Edelleen haluaa edistää ihmisen hyvin vointia. Mikä taas täytyy erottaa hyvinvoinnista, joka on saanut oman merkityksensä taloudellisten intressien lobbauksesta.

Hyvin vointiin kuuluu myös surun, pelon ja vihankin tunteita. Hyvin voiva ihminen on sovussa itsensä kanssa ja pyrkii edistämään keskinäistä välittämistä ja toisen ymmärtämistä elämässään ja elämällään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti