torstai 11. lokakuuta 2018

Puoskarilaki

Otsikon termi ja puhe siitä on viime vuosikymmeninä noussut otsikoihinkin asti aika-ajoin. Olen kommentoinut asiaa monesti, viime aikoina enemmän FB sivuni Luonnonlääketiede kautta. Monesti kärkkäisiin kannanottoihin kaupallisen hyödyn tavoittelijoista on niputettu mitä moninaisimpia rehellisesti hoitotyötä tekeviä hoitajia.

Termiä elättelevät tahot perustavat sen käytön asioihin, joista voisi syyttää tällä hetkellä vallassa olevaa hoitokäytäntöä. Näinhän se on kautta historian ollut kuten "Keisarin uudet vaatteet" sadussa on kuvattu, valtaapitäjä on sokea sille kuinka läpinäkyvää ja aineetonta vain päässä elettävän kuvan kauniista ja hyvästä varassa hänen toimintansa on.

Homeopatia on alusta asti rakentunut tarkan havainnoin ja dokumentoinnin varaan. Sen tehosta on jatkuvaa todistusvoimaista kokemusta ja viime vuosituhannelta asti myös nykyaikaisia tutkimustuloksia.

Tiedon välittämisen nopeuduttua ja tullessa aina vain helpommin kaikkien saavutettavaksi toteutuu myös toinen aina uudestaan historiassa todentunut ihmisen luonteen piirre. Kun omat kyseenalaiset toimet ja se millä on ne oikeuttanut tulevat julkisiksi, hyökätään kuvitellun vihollisen kimppuun huomion siirtämiseksi pois itsestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti