tiistai 8. syyskuuta 2015

Kokemusoppia

Siunattu on se hetki jolloin asia kirkastuu kokijalle. Eläjälle, tässä elämässä, itsessään.

Tunne-elämän kautta opimme ihmisestä, minuudestamme. On mielenkiintoista heittäytyä jonkun asian esille tuomaan tunteeseen, antaa sen aukaista ymmärrystä. Silloin ymmärryksen on annettava ohjata, ei tunteen. Tunteet valitettavan usein ohjaavat vielä iältään aikuisenkin elämää.
Esimerkkejä tästä on nähtävissä joka puolella mainoksista uutisiin, parisuhteista yhteisöihin.

Hetki jolloin on syvällä sisässään katsoen elämäänsä ja sen tuomia tapoja ratkaisuissaan on hyvin vapauttava, harmoninen. Se sisältää myötätunnon ja mahdollisuuden rakkauden ohjata valintojamme tunteissamme ja teoissamme.

Yleensä tuo hetki on hyvin lyhyt ja palaamme oppimaamme tapaan olla egomme ohjauksessa. Ego kuuntelee pelkoa ja pelko on voimallinen tunne selittämään itseään hämärän, sumun peittoon. Vieras asia on uhka, toisen viha on uhka minuudelleni, jakaminen vähentää minun mahdollisuuksiani..

Tämäkin aika jota elämme tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia kokemusoppia tunteidensa kautta. Pelkoja ja uhkia ei tarvitse keksiä, ne suorastaan tunkevat uutisissa ja mainoksissa kotiin.

Antaessaan tunteen elää, kyselemällä siltä, etsimällä sitä mitä löytyy sen taustalta ja senkin taustalta avaa ymmärrystään. Kokemalla missä tunne kehossa eniten vaikuttaa ja miten, aukaisee sairauksien joita kantaa, syitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti