tiistai 9. kesäkuuta 2015

Afrikan opettamaa

Afrikkaa ei suotta sanota vastakohtien maaksi. Siellä voi myös näkyvissä oleva oman elämän vastakohta jäädä täysin vieraaksi ja tunnistamattomaksi. Siellä voi elää omassa illuusiossaan komeissa puitteissa. Länsimaiset ihmiset menevät sinne tekemään niin sanottua hyväntekeväisyyttä, opettamaan kansoille jotka elävät länsimaisten ihmisten syntyjuurilla, kuinka tulisi elää.

Afrikka tuo ihmisestä esille hänen tekopyhän luonteensa. Orjuus elää siellä ja ihmisiä käytetään monenlaisen projektin ja lääketieteen koekaniineina. Sinne viedään hyvän nimissä myrkyt ja jätteet, joita ei omissa nurkissa haluta pitää. Tekopyhyys näyttäytyy kaikissa ihmisissä, paikallisissa asukkaissa.

Siellä on käsin kosketeltavaa se epäluottamus joka on puolin ja toisin syntynyt vuosisatojen aikana. Mzungu on tullut riistämään ja käyttämään hyväksi. Eikä paikalliset arvosta valkoihoisen henkeä eikä kunnioita tämän yksityisyyden rajoja. Toisaalta siellä on mahdollista löytää syvä luottamus elämään.

Mitä tämä matka opetti minulle homeopatian ja paranemisen lakien lisäksi? Se opetti kuinka ahdasmielinen olen ajatusmaailmaltani. Se sai miettimään kuinka voisin laajentaa näköalojani ja näkemyksiäni. Ulkoiset puitteet eivät sitä tee, mutta voivat toimia liikkeelle panevana voimana. Muutos lähtee ajatusmaailmasta. Vanhasta luopumisesta ja muutoksen tuulien haistelemisesta.


Loppujen lopuksi ihmiset ovat samanlaisia riippumatta asuinpaikasta. Kohdataksesi eri kulttuurissa asuvan ihmisen tarvitsee olla läsnä hänelle. Eikä uudelle tavalle ajatella tarvitse tehdä monimutkaisia rituaaleja, tärkeintä on avautua itselle uusille jo olemassa oleville mahdollisuuksille.